Verhoog je weerstand

 

weerstand 1Ons lichaam wordt constant belaagd door alerlei indringers: virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. De meeste zijn onschadelijk en zelfs nuttig, maar sommige van deze organismen vallen ons lichaam aan en maken ons ziek.

Gelukkig beschikken we over een efficiënt afweersysteem. Een indrukwekkend arsenaal van gespecialiseerde stoffen en cellen werkt samen om de ziekmakers te herkennen en uit te schakelen. Onze immuuncellen zijn in staat om ziekmakers op te nemen en te verteren.

Ons immuunsysteem kan echter overbelast geraken. Verkeerde voeding, milieuvervuiling en emotionele stress zijn bekende factoren die onze immuniteit verzwakken. In tegenstelling tot matige lichamelijke inspanning leidt intense inspanning, bv. bij doorgedreven sportprestaties, ook tot een tijdelijke onderdrukking (3 tot 12 uur) van het afweersysteem. Dit alles leidt tot een verhoogde kans op onder meer infecties van de luchtwegen en vervelende virale infecties zoals bv. Herpes.

Wetenschappers ontdekten in de celwand van gisten, schimmels en paddestoelen een natuurlijke stof die het immuunsysteem stimuleert: bèta-l,3/l,6-glucaan. Internationaal bestaan er intussen duizenden wetenschappelijke publicaties over de werking van deze fascinerende stof.

Bij inname wordt glucaan niet opgenomen in onze bloedbaan maar wordt het herkend door speciale cellen in onze dunne darm die op hun beurt onze immuuncellen activeren.

Opdat het glucaan krachtig zou kunnen werken is het van het grootste belang dat het product extreem zuiver is, zoniet wordt het onvoldoende herkend door onze speciale darmcellen. Een éénmalige toediening zorgt voor een meetbaar effect na 6 uur. Een maximaal effect wordt bereikt na 3 dagen en pas 6 dagen na de laatste inname valt de activiteit van de immuuncellen terug naar de oorspronkelijke toestand. Een dagelijkse hoeveelheid over een langere termijn houdt het immuunsysteem actief.

Toediening van bèta-l,3/l,6-glucaan kan het risico op infecties dus drastisch verlagen in volgende gevallen:

  • topsporters en mensen die intensief prestatie gericht sporten
  • oudere personen met een verzwakt afweersysteem
  • blootstelling aan veel zonlicht of andere straling
  • langdurige emotionele stress
  • personen die veel antibiotica nodig hebben
  • koortsblaasjes en andere virale infecties
  • chronisch vermoeidheidssyndroom

Logischerwijze is het niet aan te raden bij mensen met getransplanteerde organen en andere gebruikers van afweeronderdrukkende middelen.