Roken, hoeveel kost dat ?

 

Je weet natuurlijk wel hoeveel een pakje sigaretten kost, maar heb je al ooit berekend hoeveel geld je elke week, elke maand of elk jaar aan roken uitgeeft ? Deze calculator is een snelle en makkelijke manier om het te weten te komen!

Doe de test

Afhankelijkheid van alcohol

 

De test werd ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een eenvoudige screeningmethode voor overmatig alcoholgebruik. De test kan je helpen om overmatig alcoholgebruik op te sporen.

Doe de test

Ovulatietest

 

De calculator maakt gebruik van de eerste dag van jouw laatste menstruatiecyclus en het normale aantal dagen in jouw cyclus. Zo wordt de periode geschat waarin je de meeste kans maakt vruchtbaar te zijn.

Doe de test

Diabetestest

 

De test is gebaseerd op de wetenschap dat verschillende factoren de ontwikkeling van diabetes beïnvloeden. Je kan enkele, maar niet alle factoren wijzigen door je gedrag.

Doe de test

Astma

 

De vragenlijst is gebaseerd op de resultaten van een wetenschappelijke studie en op de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH)-richtlijnen voor de diagnose en behandeling van astma. Het resultaat vertelt je of jouw astma onder controle is.

Doe de test

Immunisatietest

 

De vragenlijst werd ontwikkeld als een eenvoudige methode om na te gaan of u met uw arts moet praten over uw immunisatiestatus.

Doe de test

BMI

 

De Body Mass Index (BMI) wordt berekend op basis van het gewicht en de lengte van een persoon. BMI meet het lichaamsvet en kan gebruikt worden voor zowel volwassen mannen als volwassen vrouwen. De BMI is een betrouwbare indicator die gekoppeld is aan het risico op ziekte en overlijden. De BMI werd in 1835 uitgevonden door de Belgische wiskundige Adolphe Quetelet en wordt tegenwoordig algemeen aanvaard.

Doe de test

Zwaarlijvigheid bij kinderen

 

De test stelt vragen over verschillende dingen waarvan bekend is dat ze het risico bij kinderen om te veel aan te komen, beïnvloeden. De test kan je helpen het risico te beoordelen dat jouw kind overgewicht ontwikkelt.

Doe de test

Mijn ideaal gewicht

 

Voor een ideaal lichaamsgewicht moet je Body Mass Index (BMI) het midden houden tussen 18,5 en 25. De BMI is een maatstaaf voor lichaamsvet op basis van lengte en gewicht.

De BMI maakt wel geen onderscheid tussen lichaamsvet en spiermassa. Daarom kunnen mensen met veel spiermassa (bodybuilders bijv.) een hoge BMI hebben zonder te zwaar zijn.

Doe de test

Mijn taille-heup verhouding

 

Waar je lichaamsvet zit is net zo belangrijk als hoe zwaar je weegt.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een 'appelvormige' lichaamsbouw (vooral lichaamsvet ter hoogte van de taille) vaker lijden aan hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, beroerte en diabetes. Een 'peervormige' lichaamsbouw (vooral lichaamsvet ter hoogte van heupen en dijen) blijkt minder schadelijk voor je gezondheid.

De taille-heup verhouding vertelt je of je een appel- of peervormige lichaamsbouw hebt.

Doe de test