Pijnlijke gewrichten

 

pijnlijke gewrichten
Iedereen kent het geluid wel van een krakend gewricht. Erger is het als die gewrichten pijn doen. Dan wordt bewegen een opgave in plaats van een zegen. Een pijnstillende tablet doet de pijn vergeten, zodat we onze dagelijkse bezigheden kunnen blijven doen. Aan de oorzaak van de pijn verandert dit niets. Uw dokter zal u helpen het probleem uit te klaren: gaat het om een of andere vorm van reuma? Dat vraagt een aangepaste behandeling, mogelijk een doorverwijzing naar een specialist. U krijgt dan een behandeling op maat met pijnstillers en medicijnen die de ziekte afremmen of stoppen.

 

glucosamine en chondroïtine

Vaak hebben we last van pijn in de gewrichten. Het kraakbeen is aan het wegslijten. Een ontstekingsremmer verlicht de pijn onmiddellijk, maar de slijtage van het kraakbeen gaat verder. Bovendien kunnen ontstekingsremmers belangrijke bijwerkingen vertonen zoals maagpijn. De laatste jaren is er veel belangstelling voor glucosamine en chondroïtine. Ze remmen de afbraak van het kraakbeen in de gewrichten af. Daarbij veroorzaken ze minder de belastende bijwerkingen zoals ontstekingsremmers kunnen doen.

Glucosamine en chondroïtine, zjjn geen echte medicijnen, maar bouwstenen van het kraakbeen. De combinatie van deze twee bouwstenen is bovendien pijnstillend. Omdat het effect pas optreedt na een periode van ongeveer acht weken, moet u zo'n proefperiode wel doormaken. In die beginperiode kan een pijnsnller nog wel nodig zijn.

In de apotheek is er glucosamine in tabletten of oplosbaar poeder in zakjes beschikbaar. Ook een combinatie van glucosomine met chondroïtine is beschikbaar, vooral doeltreffend tegen een pijnlijk gewricht. Eenmaal de pijn is verdwenen kan u ofwel de combinatie blijven nemen, ofwel alleen het glucosamine. Een proefperiode van ongeveer drie maand kan duidelijk maken of deze middelen voor u helpen. Vraag ons naar de beste keuze voor u persoonlijk: we zullen u graag adviseren!