Baby

 

baby 1
Onze apotheek biedt een volledig gamma aan baby en kinder producten. Voor de allerkleinsten kunt U bij ons niet alleen terecht voor kindervoeding, ook alle benodigdheden zoals zuigflessen, fopspenen, kinderthermometers,... behoren tot ons assortiment. Verzorgingsproducten zonder parfum, gepaste tandenborstels, vitaminen, pleisters,... komen handig van pas voor de wat oudere kinderen.

 

 

 

Babyhuid

De babyhuid is na de geboorte nog onvolledig van structuur en kan zich nog niet goed verdedigen tegen bacteriën, zon, regen, wind en milieuvervuiling. De babyhuid is vatbaar voor infecties en schimmels, omdat de beschermende zuurmantel ontbreekt. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid, waardoor snel irritaties kunnen optreden. Pas in het vierde levensjaar is de hoornlaag compleet.

De eerste maanden kunt u best alleen een paar druppels milde babyolie in het badwater doen. Daarmee houdt u de babyhuid soepel en zacht en voorkomt u dat deze uitdroogt. Gebruik geen zeep want dat vermindert de werking van de badolie.

Als de baby drie tot vier maanden oud is, kunt u overschakelen op een milde babyzeep. Eventueel kunt u de baby na het afdrogen insmeren met een bodylotion voor baby's of met een vettige huidcrème (als de huid erg droog is).

Gaat de baby naar buiten, gebruik dan een huidcrème om uitdrogen van de babyhuid door kou en wind te voorkomen. Laat de baby nooit te lang in de zon zitten of spelen en gebruik altijd een anti-zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

 

Luierruitslag

Luieruitslag is voor een baby erg vervelend. Als de huid in contact komt met urine, worden door zuur en vocht irritaties veroorzaakt. De huid onder de luier is plaatselijk schraal, rood en pijnlijk. Op de billen en in de liezen zijn vaak kleine blaasjes te zien. De darmbacteriën in de ontlasting verergeren de klachten en kunnen infecties veroorzaken. Ook een behandeling met bepaalde geneesmiddelen (zoals antibiotica) kan luieruitslag tot gevolg hebben.

Luieruitslag kan worden voorkomen door te zorgen voor schone en droge billen. Verschoon daarom de luier zo vaak mogelijk en laat de baby ook eens een tijdje zonder luier liggen. Door de billen verder een aantal malen per dag te wassen met lauw water en ze daarna in te smeren met babyzalf, kunt u voorkomen dat luieruitslag ontstaat.

Galenco en Mustela hebben een breed gamma aan lichaamsverzorgingsprodukten speciaal voor je baby. In de apotheek vind je ook borstkompressen, thermometers, oorthermometers, bijtringen, neuspeertjes, veiligheidsspelden, nagelschaartjes, vochtige doekjes, luierzalven, talkpoeders, urinecollectorzakjes, navelbandjes, plaswekkers en nog veel meer...

 

GalencoMustela

 

Babypakket

Voor mama's stellen we graag een pakket samen met flessen, speentjes, eerste drinkbekertjes en eetgerei, digitale thermometers en babyverzorgingsproducten van Galenco en Mustela. Vraag naar de speciale voorwaarden voor een dergelijk pakket. Het ideale geschenkpakket om de mama te verrassen bij de geboorte van een baby !

Buienradar