Vitaminengids

 

vitaminen 2

 

Als we elke dag evenwichtig en gevarieerd eten (met 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit), krijgen we voldoende vitaminen naar binnen en hebben we geen supplementen nodig. Toch is het goed te weten welke groenten rijk zijn aan welke vitaminen. En hoe we daaruit maximaal voordeel kunnen halen.

Lees meer...

Voeding en vitaminen voor studenten

 

student 1
Voeding is belangrijk voor het concentratievermogen. Veel studenten onderschatten het belang van een evenwichtige voeding. Men heeft vaak geen tijd of geen zin om te eten. Zowel te veel als te weinig eten, of onevenwichtig eten, heeft een negatief effect op de "blokcapaciteit". Volgende voedingstips helpen voor een geslaagde blok.

Lees meer...

Probiotica en Prebiotica

 

probioticaDe laatste jaren ziet men steeds meer het belang in van een gezonde darm voor de algemene gezondheid van de mens. De voedingsindustrie speelt hier gretig op in: denken we bv. aan de populaire yoghurtdrankjes met probiotica. Maar wat bedoe1t men nu eigenlijk met termen als probiotica, prebiotica, bifidus... ?

Lees meer...

Op zoek naar wat extra energie ?

 

vitaliteit 1Ons lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig om een aantal levensnoodzakelijke taken uit te voeren. Normaal halen we deze uit onze voeding. Maar in bepaalde omstandigheden, zoals éénzijdige voeding, stress bij examens, drukke periodes thuis of op het werk, kan er een tekort ontstaan. Dit kan leiden tot een algemene verzwakking, chronische vermoeidheid of voorjaarsmoeheid. Bij een tekort zal extra inname de weerstand tegen ziekte en vermoeidheid opmerkelijk verhogen.

Lees meer...

Verhoog je weerstand

 

weerstand 1Ons lichaam wordt constant belaagd door allerlei indringers: virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. De meeste zijn onschadelijk en zelfs nuttig, maar sommige van deze organismen vallen ons lichaam aan en maken ons ziek. Gelukkig beschikken we over een efficiënt afweersysteem.

Lees meer...

Buienradar