Slapeloosheid voorkomen
Ongeveer één derde van je leven breng je slapend door. Dat zijn bijna 200.000 uren. Het is dan ook belangrijk deze tijd goed te gebruiken en volledig op kracht te komen. Slapeloosheid is echter een van dé fenomenen van de 21ste eeuw. Maar liefst 10 à 30% van de volwassenen heeft er last van.
Vooral vrouwen verwerken onze nieuwe levensstijl minder goed. Naast hun werk moeten ze vaak nog een heel huishouden regelen. Hierdoor komen ze nooit volledig tot rust en ondervinden ze regelmatig last om in te dommelen. Dit heeft negatieve gevolgen voor zowel hun gezondheid als uiterlijk. Enkele tips kunnen je helpen om slapeloosheid tegen te gaan.
Snurken
3 miljoen snurkers in België
Snurken ontstaat door de trilling van de slijmvliezen in de keelholte. Het geluid komt meestal voor bij het inademen tijdens de slaap. België telt ongeveer 3 miljoen snurkers, en dus ook minstens 3 miljoen mensen die hier last van hebben. Snurken staat nummer één als meest irritante slaapgewoonten, daarna ergeren Belgen zich in volgorde aan het laken wegtrekken en te dicht komen liggen. Geen wonder dat snurkers en hun bedgenoten geen oog dicht doen en dat ze last hebben van stress, spanning, ruzies en een verhoogde prikkelbaarheid.
Enkele tips tegen snurken
Wie naast een snurkende partner ligt, verliest jaarlijks maar liefst drie weken slaap. Ben jij de boosdoener? Probeer dan de volgende tips uit.
Wat is slaap
Slaap is een normale, periodiek optredende toestand van rust van het organisme, die gepaard gaat met een verlaging van het bewustzijn en als gevolg daarvan een afgesloten zijn van de buitenwereld.
De structuur van slaap :
Een nacht kan worden ingedeeld in ongeveer vijf slaapperiodes die ieder 90 minuten duren en elkaar voortdurend opvolgen. Elke periode of cyclus bestaat op zijn beurt uit 5 fases.
Infotheek
Folders, brochures etc.