Voeding

 

Wij zijn steeds bereid om jou advies over voeding te verstrekken. Vele aandoeningen zijn het gevolg van een verkeerde voeding of kunnen genezen of voorkomen worden door het aanpassen van de voedingsgewoonten. Bv. constipatie, vitaminetekorten, cholesterolproblemen en dergelijke.

Gezonde voedingsdriehoek

 

Dieetvoeding

Wij verkopen vervangmaaltijden en proteïnerijke diëten. Daarnaast kan je bij ons ook allerhande vermageringspreparaten vinden : hongerstillers, vetverbranders, vochtafdrijvende middelen of preparaten waardoor de drang naar zoetigheden wordt onderdrukt. Ook afslankcrèmes zijn in onze apotheek te koop. Wij geven je graag advies in verband met al deze vermageringsmethoden.

 

Babyvoeding en kindervoeding

Hoewel moedermelk nog steeds de beste en meest volledige voeding is voor zuigelingen, bestaat er een immens aanbod aan kunstmatige voedingen. We bieden dan ook een ruim assortiment melkvoedingen aan. In onze apotheek vind je een uitgebreid gamma babyvoeding voor alle leeftijden : startvoedingen voor de eerste leeftijd en opvolgvoedingen voor de leeftijd vanaf 4 à 6 maanden (2de leeftijd) en vanaf 1 jaar (3de leeftijd). Op jouw verzoek nemen we ook minder courante voedingen voor jouw baby in voorraad.

Gebruikswijzer Nestlé babyvoeding

Je kan bij ons ook terecht voor een ruime keuze aan fopspenen en fopspeenhouders van verschillende merken. Verder kan je ook alles voor de flesvoeding vinden (zuigflessen, antilekbekers, speentjes, afkolftoestellen, steriliseertoestellen, flesborstels, en alle toebehoren).

Avent Bibi Dodie Difrax

 

Voedingssupplementen

Je kan bij ons terecht voor een uitgebreid gamma voedingssupplementen. Voedingssupplementen vervangen geen gevariëerde en evenwichtige voeding, noch een goede levensstijl. In het geval van vitamine- en mineralengebreken ten gevolge van afslanken, zwangerschap, bij ziekte en stress vullen ze het tekort aan, zodat het lichaam goed en gezond kan blijven functioneren. Ook voor rokers en sporters geldt dat ze er beter aan doen voedingssupplementen te slikken.

Avent

 

Medische of therapeutische voeding

Wanneer het door ziekte niet meer mogelijk is om via de normale voeding voldoende energie en voedingsstoffen in te nemen, kunnen speciaal ontwikkelde producten goede diensten bewijzen. Deze kunnen als aanvulling op (bijvoeding) of als volledige vervanging van (vervangvoeding) de normale voeding gebruikt worden. Het gamma bestaat ondermeer uit:

  • Therapeutische drink– en sondevoedingen
  • Preparaten voor sportinspanningen, geriatrie en zwangerschap/laktatie
  • Preparaten in verband met het gastro–intestinaal stelsel
  • Preparaten voor diabetici
  • Preparaten in verband met de bloedsomloop
  • Voeding bij nier– en leverziekten

Buienradar