Eerste hulp bij zwanger worden

 

zwangere buik 1Problemen bij het zwanger geraken ? Je bent niet alleen ! De gemiddelde leeftijd waarop koppels aan een kind denken, neemt voortdurend toe. 80% van de vrouwen tussen 25 en 45 jaar wil nog een kind terwijl de ideale leeftijd om zwanger te geraken vóór je 29ste verjaardag is. Gelukkig zijn er een aantal tips om gemakkelijker zwanger te geraken.

Lees meer...

Wil je liever een jongen of liever een meisje ?

 

Zaadcellen die ervoor zorgen dat het een meisje wordt (X chromosoom) zwemmen minder snel, maar zijn sterker dan de zaadcellen die ervoor zorgen dat het een jongen wordt (Y chromosoom). Je kan van deze natuurlijke eigenschap gebruik maken om de kans op een jongen of meisje te vergroten. Wil je liever een meisje :

  • vrij dan twee a drie dagen voor de eisprong. Wanneer het eitje dan neerdaalt in de baarmoeder, hebben de meeste "jongens" al de geest gegeven.
  • vrij in een pose met minder diepe penetratie. De zaadcellen moeten zo verder en langer zwemmen in een voor hen gevaarlijk milieu, de "meisjes" hebben de grootste overlevingskans.
  • laat je man een heet bad nemen voordat jullie gaan vrijen. Zaadzellen verdragen warmte niet goed, de meeste overlevers zijn dus weer de sterkere "meisjes".
  • als je klaarkomt probeer dan pas na je man klaar te komen

Wil je liever een jongen, vrij dan de dag van de eisprong, zorg voor diepe penetratie...

Ovulatietest

 

ovulatietest 1Naast alle tekenen die je lichaam je geeft zijn er ook tekenen die je niet kan waarnemen zonder hulp. Zo kan je behulp van een ovulatietest zien wanneer er de grootste hoeveelheid Luteïniserend Hormoon (LH) in je lichaam te vinden is. Dit is handig om te weten omdat de LH-piek plaatsvindt 36 tot 48 uur voor je daadwerkelijke eisprong.

Die 36 tot 48 uur zijn voldoende tijd om het samen gezellig te maken en ervoor te zorgen dat er voldoende zaadcellen aanwezig zijn in de baarmoeder en eileiders als de eisprong plaatsvindt.

Lees meer...

Speekseltest

 

speekseltest 2In 1957 ontdekten een aantal wetenschappers in Italië dat je de vruchtbare dagen van een vrouw niet alleen kon bijhouden door te letten op lichamelijke tekens rondom de baarmoeder, maar dat ook haar vruchtbare periode kon worden vastgesteld door speeksel.

Doordat de hoeveelheid oestrogeen stijgt in het lichaam als de eisprong aanstaande is, zal het oestrogeen ook te vinden zijn in het speeksel van de vrouw. Na de ovulatie neemt dit weer af. Tijdens de oestrogeenpiek bij de ovulatie neemt ook de concentratie sodium zout toe. Bij het indrogen van het speeksel levert een hoge concentratie sodium zout een soort varenstructuur op.

Lees meer...

Ben ik zwanger?

 

zwangerschapstest 2De eerste symptomen van een zwangerschap zijn erg makkelijk te achterhalen. Je denkt misschien dat je ongewenst zwanger bent ? Of misschien wil je wel zwanger worden maar herken je de signalen van je lichaam niet. Wij geven je graag enkele handige tips om te kunnen vaststellen of je al dan niet zwanger bent.

Lees meer...

Zwangerschapstest

 

zwangerschapstest 1Vanaf het moment dat de eicel samensmelt met een zaadcel start hij met het aanmaken van human Chorionic Gonadotropin, oftewel hCG: het zwangerschapshormoon.

Als het vruchtje zich heeft ingenesteld in de baarmoederwand zal dit hormoon ook in het lichaam van de moeder te vinden zijn. In het begin nog in hele kleine mate, maar na een paar dagen al voldoende om met een zwangerschapstest positief te testen.

Lees meer...

Vruchtbaarheidstest

 

vruchtbaarheidstest 1Wanneer het veel langer duurt dan verwacht om zwanger te worden, kan je kiezen voor een vruchtbaarheidstest. Vruchtbaarheidstests bestaan zowel voor mannen als voor vrouwen. Het grote voordeel van deze tests is dat je ze thuis in alle privacy kan uitvoeren en dat je snel weet of er iets aan de hand is.

Lees meer...

Zwangerschap goed gepland

 

to do list

Waar moet je aan denken voor en tijdens je zwangerschap? Met deze handige lijstjes vergeet je niks meer. Van een zwangerschapstest tot het klaarzetten van je ziekenhuistas.

Lees meer...

De noodpil of de "morning-after" pil

 

noodpil
Vrijen is geen exacte wetenschap. Er kan soms iets mislopen, waardoor je het risico loopt om zwanger te worden. Om te voorkomen dat je in deze situaties toch zwanger wordt kan je gebruik maken van de noodpil.

Lees meer...

Wat eten als je zwanger bent?

 

zwangere buik 2Zwangere vrouwen horen vaak: “Schep nog maar eens op, je moet tenslotte voor twee eten”. Waar of niet waar? Niet waar. Een extra portie is niet nodig, gezond en gevarieerd eten des te meer. Het draagt bij tot een goede gezondheid van de moeder zodat de zwangerschap vlot verloopt en het risico op verwikkelingen tijdens de bevalling wordt beperkt. Daarnaast is het essentieel voor een optimale groei en ontwikkeling van het kind.

Lees meer...

Wat eet jouw baby?

 

baby etenMoedermelk voorziet in voedingsstoffen, levende beschermingsfactoren en groeistimulatoren. De samenstelling verandert samen met de groei yan de zuigeling. Zes maanden borstvoeding helpt uw baby al een flink eind op de goede weg. Flesvoeding is een alternatief als borstvoeding niet mogelijk is.

Lees meer...

Mijn baby heeft rode billetjes.

 

baby billetjesHeeft je baby last van luieruitslag? Een goede verzorging kan gelukkig heel wat problemen oplossen en voorkomen.

De huid van een baby is nog niet volledig ontwikkeld en daardoor meer gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf. Vooral de billetjes zijn gevoelig door de voortdurende inwerking von urine en stoelgang. Daarin zitten stoffen die flink kunnen irriteren. Als bovendien de luier voortdurend langs die billetjes wrijft, levert dat wel eens uitslag op. Diarree maakt het allemaal nog wat erger.

Lees meer...